Ένα νέο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη δολοφονία του 50χρονου αφροαμερικανού από τα πυρά αστυνομικού στη Νότια Καρολίνα

Σε αυτό φαίνεται ένας μαύρος άνδρας να φεύγει τρέχοντας αφού τον σταμάτησε για έναν έλεγχο της τροχαίας ένας λευκός αστυνομικός ο οποίος τον κυνηγά και τελικά τον πυροβολεί.

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα υπηρεσίες ασφαλείας της πολιτείας και μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τραβήχτηκε λίγα λεπτά πριν από ένα άλλο βίντεο ενός αυτόπτη μάρτυρα στο οποίο διακρίνεται ο αστυνομικός Μάικλ Σλάγκερ, 33 ετών, να πυροβολεί και να σκοτώνει το θύμα που προσπαθεί να γλιτώσει τρέχοντας. Ο αστυνομικός πυροβόλησε οκτώ φορές και οι πέντε από τις σφαίρες του πέτυχαν τον 50χρονο. 

Το νέο βίντεο, που διαρκεί μόλις 4 λεπτά, δείχνει τον αστυνομικό να πλησιάζει μια μαύρη Μερσεντές και να ζητά από τον οδηγό της, τον Σκοτ, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και την ασφάλειά του. Με ήρεμη φωνή ο Σλάγκερ λέει στον Σκοτ ότι τον σταμάτησε επειδή έχει ένα σπασμένο φανάρι. Στο αυτοκίνητο διακρίνεται και άλλος ένας επιβάτης.

Ακολουθεί ένας σύντομος διάλογος μεταξύ του οδηγού και του αστυνομικού, που όμως δεν ακούγεται, και στη συνέχεια ο Σλάγκερ επιστρέφει στο περιπολικό.

Έπειτα από δύο λεπτά ο Σκοτ βγαίνει από τη Μερσεντές και κάνει σήμα στον αστυνομικό, ο οποίος του λέει: «πρέπει να παραμείνεις στο αυτοκίνητο».

Ο Σκοτ ξαναμπαίνει στο αυτοκίνητο και 20 δευτερόλεπτα αργότερα βγαίνει από αυτό και αρχίζει να τρέχει. 

Μετά το περιστατικό ο Σλάγκερ εξήγησε ότι πυροβόλησε τον 50χρονο επειδή του είχε πάρει το τέιζερ και φοβήθηκε για τη ζωή του. Στο δεύτερο βίντεο δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τα όσα ισχυρίζεται ο αστυνομικός. Επίσης στο βίντεο που έχει τραβήξει ο αυτόπτης μάρτυρας, ο Σκοτ δεν φαίνεται να κρατά όπλο σε οποιαδήποτε στιγμή, ενώ κανένα από τα βίντεο δεν δείχνει τους δύο άνδρες να διαπληκτίζονται. 

Εξάλλου το νέο βίντεο δείχνει την αστυνομία να κάνει σωματικό έλεγχο στον άλλο επιβάτη του αυτοκινήτου, έναν άνδρα, και στη συνέχει να τον απομακρύνει από το σημείο. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς έχει δει ο συνεπιβάτης του Σκοτ ούτε αν παραμένει υπό κράτηση.
Ο Κρις Στιούαρτ, δικηγόρος της οικογένειας Σκοτ, εξήγησε στο CNN ότι ο συνεπιβάτης είναι συνάδελφος του Ουόλτερ, αλλά δεν αποκάλυψε το όνομά του.