Ελεύθερος αφέθηκε στο Πακιστάν ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων που σημειώθηκαν στη Βομβάη το 2008. Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 166 άνθρωποι. Την απόφαση στηλίτευσε η Ινδία που τη χαρακτήρισε «προσβολή στα θύματα».

Ο Ζάκι-ουρ Ρεχμάν Λάχβι, περίπου 55 ετών, ο που πιστεύεται πως είναι ο εγκέφαλος των επιθέσεων που σημειώθηκαν στη Βομβάη, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από την καταβολή εγγύησης και πλέον βρίσκεται σε ένα μέρος που δεν έχει αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας.

«Ο Λάχβι έχει αφεθεί ελεύθερος και είναι εκτός φυλακής», δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του, ο Μάλικ Νασίρ Αμπάς. «Δεν γνωρίζω πού θα πάει τώρα», πρόσθεσε.

Η Ινδία αμέσως καταδίκασε την απελευθέρωσή του, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Η απελευθέρωση του Λάχβι αποτελεί «μια πολύ απογοητευτική ανακοίνωση. Μια προσβολή για τα θύματα της επίθεσης της 26ης Νοεμβρίου στη Βομβάη. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποκαλύψει τη διπλή γλώσσα του Πακιστάν στο θέμα της τρομοκρατίας», είπε ο εκπρόσωπος αυτός.

Το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πριν την απελευθέρωσή του ότι εξέφρασε στο Πακιστάν την ανησυχία του για τον Λάχβι.