Σφοδροί βομβαρδισμοί από αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας κατά θέσεων των ανταρτών Χούτι σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

«Στο Άντεν οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν περίπου στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και ήταν οι πιο σφοδροί από την έναρξη της επιχείρησης "Αποφασιστική Καταιγίδα"», δήλωσε ένας κάτοικος ενός βόρειου προαστίου της πόλης.

Οι βομβαρδισμοί διήρκησαν για μεγάλο μέρος της νύχτας, σύμφωνα με άλλους κατοίκους, και είχαν στόχο κυρίως το κτίριο της νομαρχίας της Νταρ Σάαντ στη βόρεια είσοδο του Άντεν.

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την άφιξη στο κτίριο ενισχύσεων των Χούτι και στρατιωτικών πιστών στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Και άλλες θέσεις των σιιτών ανταρτών επλήγησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από αεροπλάνα του συνασπισμού, κυρίως στην περιοχή γύρω από το στάδιο που βρίσκεται στο κέντρο του Άντεν αλλά και σημεία ελέγχου των Χούτι.

Ανθρωπιστική κατάπαυση ζητεί ο ΟΗΕ

Από την πλευρά του ο ΟΗΕ ζήτησε «άμεση ανθρωπιστική παύση» των εχθροπραξιών για τουλάχιστον «μερικές ώρες» καθημερινά, προκειμένου να μπορέσει να περάσει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα, την ώρα που η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται ώρα με την ώρα», δήλωσε ο Γιοχάνες φαν ντερ Κλάουβ συντονιστής του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, αρμόδιος για την Υεμένη.
Ο φαν ντερ Κλάουβ ζήτησε να υπάρξει «άμεση ανθρωπιστική παύση των συγκρούσεων».

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον μερικές ώρες καθημερινά», εξήγησε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Γενεύη.