Συνολικά 71 στρατιώτες του Τσαντ σκοτώθηκαν στις μάχες ενάντια στους τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ, όπως ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Αφού άρχισε την 3η Φεβρουαρίου η χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Νιγηρία από εδάφη του Καμερούν, και κατόπιν του Νίγηρα, «71 ανδρείοι στρατιώτες μας έπεσαν ενδόξως σε διάφορα πεδία μάχης. Καταμετρούμε επίσης 416 τραυματίες στις τάξεις μας (στις μάχες) για έναν δίκαιο και ευγενή σκοπό, ο οποίος είναι να ξαναφέρουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο στρατηγός Μπραχίμ Σάιντ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα επίσημα στη δημοσιότητα τον αριθμό των ανδρών τους οι οποίοι έχουν εμπλακεί στον πόλεμο εναντίον των νιγηριανών ισλαμιστών, πάντως σύμφωνα με πηγές στον στρατό ο αριθμός τους είναι της τάξης των 5.000 ανδρών.

«Από την 17η Ιανουαρίου 2015 (σ.σ. την ημέρα που δόθηκε η εντολή για την επιχείρηση από το κοινοβούλιο του Τσαντ) μέχρι σήμερα, οι γενναίες ένοπλες δυνάμεις μας και οι υπηρεσίες ασφαλείας μας έδωσαν μάχες με την οργάνωση Μπόκο Χαράμ και την καταδίωξαν στα διάφορα κρησφύγετά της. Επίσης απελευθέρωσαν 11 κοινότητες στο Καμερούν, στο Νίγηρα και στη Νιγηρία από τα χέρια της Μπόκο Χαράμ», πρόσθεσε ο στρατηγός.