Τρεις αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά στρατιωτικών στην πόλη Ιμπ, νοτιοανατολικά της Σαναά, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης και αυτόπτες μάρτυρες.
Στρατιώτες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς (επίλεκτες μονάδες που είναι πιστές στον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ) άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία στην πόλη αυτή μετά την προσευχή της Παρασκευής, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στη συνέχεια προς την κατεύθυνση ενός υπό κατασκευήν κτιρίου απ' όπου είχαν πυροβολήσει νωρίτερα οι στρατιωτικοί προς το πλήθος. Ενισχύσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς έφτασαν στην περιοχή και άρχισαν ξανά να πυροβολούν κατά του πλήθους, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Τουλάχιστον 179 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Υεμένη από τα τέλη Ιανουαρίου που άρχισε η καταστολή των διαδηλώσεων των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος στηρίζεται στα στοιχεία ιατρικών πηγών και πηγών της ασφάλειας.