Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις βίαιες νυχτερινές μάχες που ξέσπασαν στη νότια Υεμένη μεταξύ των σιιτών ανταρτών Χούτι και υποστηρικτών του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, σύμφωνα με ιατρικές και στρατιωτικές πηγές.

Παράλληλα, θέσεις των Χούτι στο Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ήταν στόχος πολλών αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν πριν τα ξημερώματα κατά την 18η ημέρα της στρατιωτικής επιχείρησης που έχει εξαπολύσει ο αραβικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον των σιιτών ανταρτών.

Στο Άντεν συνεχίζονται οι μάχες στους δρόμους και τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 12 ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχο της πόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των νεκρών είναι «μια ηλικιωμένη γυναίκα, ένας άνδρας και ένα παιδί που σκοτώθηκαν από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών» των Χούτι.

Επίσης έξι αντάρτες σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με άρμα μάχης και αυτόματα όπλα που εξαπέλυσαν μαχητές των Λαϊκών Επιτροπών, μια παραστρατιωτική ομάδα που είναι πιστή στον Χάντι, στη συνοικία Χορ Μάξαρ του Άντεν που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούτι, επεσήμανε μια στρατιωτική πηγή.

Σουνιτικές φυλές, που κινητοποιούνται για να υποστηρίξουν τον πρόεδρο Χάντι, σκότωσαν 12 σιίτες αντάρτες σε μια ενέδρα εναντίον της αυτοκινητοπομπής τους στον δρόμο που συνδέει την πόλη Τάιζ με τη Λαχζ, σημείωσαν στρατιωτικές πηγές.