current views are: 1

13 Απριλίου 2015
Δημοσίευση06:37

Η Χίλαρι επανέρχεται και θέλει την προεδρία – Το βίντεο με το οποίο διεκδικεί το χρίσμα

«Είμαι υποψήφια για την προεδρία. Οι απλοί Αμερικανοί έχουν ανάγκη από έναν αγωνιστή. Θέλω να είμαι αυτή η αγωνίστρια. Ξεκινάω εκστρατεία για να κερδίσω τις ψήφους σας», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για την προεδρία των ΗΠΑ. 

Δημοσίευση 06:37’
αρθρο-newpost

«Είμαι υποψήφια για την προεδρία. Οι απλοί Αμερικανοί έχουν ανάγκη από έναν αγωνιστή. Θέλω να είμαι αυτή η αγωνίστρια. Ξεκινάω εκστρατεία για να κερδίσω τις ψήφους σας», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για την προεδρία των ΗΠΑ. 

«Είμαι υποψήφια για την προεδρία. Οι απλοί Αμερικανοί έχουν ανάγκη από έναν αγωνιστή. Θέλω να είμαι αυτή η αγωνίστρια. Ξεκινάω εκστρατεία για να κερδίσω τις ψήφους σας», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για την προεδρία των ΗΠΑ. 

Μπορεί να ίχε διεκδικήσει, χωρίς επιτυχία, το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος το 2008, χάνοντας από τον Μπάρακ Ομπάμα, όμως, η Χίλαρι Κλίντον δεν το βάζει κάτω, δηλώνει και πάλι παρούσα και εκτιμά ότι ήρθε η ώρα να κατακτήσει το πολυπόθητο «ναι» των εκπροσώπων των Δημοκρατικών.

Η πρώην Πρώτη Κυρία, σύζυγος του Μπιλ Κλίντον, γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ομπάμα, δεν είναι η μόνη υποψήφια για το χρίσμα, ωστόσο είναι εκείνη που κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις. Υπήρξε πρώτη κυρία των ΗΠΑ από το 1993 έως και το 2001 στο πλευρό του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, ενώ χρημάτισε υπουργός Εξωτερικών από το 2009 ως το 2013, κατά την πρώτη θητεία του Μπάρακ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ. 

Σε περίπτωση που εκλεγεί θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και η πρώτη σύζυγος προέδρου των ΗΠΑ, που θα αναλάβει την ηγεσία της Αμερικής. 

Η Χίλαρι ανέβασε ένα βίντεο  στην προσωπιή της ιστοσελίδα, στο οποίο παρελαύνουν σχεδόν όλοι οι αντιπροσωπευτικοί τύποι των Αμερικανών πολιτών. Στο μόλις 2:18 λεπτών πρωταγωνιστούν άνδρες και γυναίκες από κάθε κοινωνική ομάδα, ενώ δεν λείπει ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών το οποίο περπατά χέρι – χέρι. 

 
 

Η  επιλογή των προσώπων, φυσικά,  δεν έγινε τυχαία. Οι Δημοκρατικοί ποντάρουν στην προοδευτικότητα έναντι των Ρεπουμπλικανών, γι’ αυτό και το επιτελείο της σιδηράς κυρίας των ΗΠΑ έχει ρίξει σκληρή δουλειά. Την  συνοδεύει μια ολοκληρωμένη και ελκυστική προεκλογική καμπάνια που στοχεύει στη στήριξη των απλών πολιτών, αλλά και στην ενίσχυση του προφίλ της μέσω του διαδικτύου.

Η ιστοσελίδα της υποψηφιότητάς της έχει «χτιστεί» με τη φιλοσοφία των social media, τακτική που κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς τη χρησιμοποίησε κατά κόρον ο ανθυποψήφιός της Μπάρακ Ομπάμα, τόσο στη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών, όσο και στις δυο επιτυχημένες προεκλογικές του εκστρατείες για τις Προεδρικές εκλογές. Μάλιστα, στην σελίδα της υπάρχει και ειδική κατηγορία που προσκαλεί υποψήφιους χρηματοδότες να δωρίσουν από 4 έως και 100 δολάρια για τη στήριξη της υποψηφιότητάς της, δίνοντας έτσι ενεργό ρόλο στον κάθε πολίτη. 

Η Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να επισκεφθεί την—στρατηγικής σημασίας στις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος—πολιτεία Άιοβα αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, κάνοντας τις πρώτες της εμφανίσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι υποψήφια πρόεδρος το 2016.

Οι προκριματικές εκλογές θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016 στην Αϊόβα και το Νιού Χαμσάιρ, ενώ οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2016.

 


σχετικα αρθρα