Σοκαρισμένη είναι η Γαλλία, από τον τραγικό θάνατο 13χρονου σέρφερ σε θάλασσα της Αυστραλίας. Το αγόρι κατασπαράχθηκε από καρχαρία στο νησί Λα Ρεϋνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς έκανε σερφ με φίλους του σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την ακτή, σε μία περιοχή όπου απαγορεύεται το κολύμπι, εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου από καρχαρίες.

Πρόκειται για την 16η επίθεση καρχαρία στην περιοχή από το 2011 και την έβδομη θανατηφόρα. Η τελευταία επίθεση έγινε στις 14 Φεβρουαρίου όταν μία 22χρονη λουόμενη κατασπαράχθηκε από καρχαρία ενώ βρισκόταν σε απόσταση 5 μέτρων από την ακτή.

Ο Ελιο Κανέστρι, ανερχόμενο αστέρι του σέρφινγκ, δέχθηκε την επίθεση του καρχαρία και έπεσε από τη σανίδα του. Οι διασώστες, αν και έφθασαν αμέσως και τον μετέφεραν στην ακτή, απλώς επιβεβαίωσαν το θάνατό του.


Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία για να αποτίσουν φόρο τιμής στο ξανθό αγοράκι που έφυγε τόσο γρήγορα και άδοξα από τη ζωή. 

«Ηταν ένα πολύ χαρούμενο παιδί. Μας ζήτησαν αμέσως να απομακρυνθούμε γρήγορα από την παραλία, όταν ένα ελικόπτερο έφτασε αμέσως στην περιοχή» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας σε τοπικό ραδιόφωνο.