current views are: 2

13 Απριλίου 2015
Δημοσίευση09:23

Νταβούτογλου: Μεροληπτικές και ανάρμοστες οι δηλώσεις του Πάπα

Μεροληπτικές και ανάρμοστες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Πάπα για την αρμένικη γενοκτονία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

 

Δημοσίευση 09:23’
αρθρο-newpost

Μεροληπτικές και ανάρμοστες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Πάπα για την αρμένικη γενοκτονία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

 

Μεροληπτικές και ανάρμοστες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Πάπα για τη γενοκτονία των Αρμενίων ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Η ανάγνωση αυτών των οδυνηρών γεγονότων κατά μεροληπτικό τρόπο είναι ανάρμοστη εκ μέρους του Πάπα και της αρχής που εκπροσωπεί», δήλωσε ο Νταβούτογλου στην τουρκική τηλεόραση, λίγες ώρες μετά από την ανάκληση του πρεσβευτή της Τουρκίας στο Βατικανό.

Ο τούρκος Πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του για τις δηλώσεις του Φραγκίσκου, πο όπως είπε δεν βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις που έκανε υπέρ της συμφιλίωσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία τον Νοέμβριο.

«Ελπίζω ότι ο πάπας υποστηρίζει τις απόψεις που είχε εκφράσει όταν ήλθε στην Τουρκία και ότι θα αναθεωρήσει την πρόσφατη θέση του», τόνισε. 

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκοy, ο οποίος έκανε λόγο για γενοκτονία, περιγράφοντας τη σφαγή των Αρμενίων πριν από έναν αιώνα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.  

 


σχετικα αρθρα