current views are: 1

14 Απριλίου 2015
Δημοσίευση11:06

Δουλέμπορος πέταξε στους καρχαρίες το πτώμα μετανάστη

Στα χέρια των αστυνομικών της Ραγκούζα έπεσε ένας δουλέμπορος ο οποίος έριξε στους καρχαρίες το πτώμα ενός μετανάστη!

Δημοσίευση 11:06’
αρθρο-newpost

Στα χέρια των αστυνομικών της Ραγκούζα έπεσε ένας δουλέμπορος ο οποίος έριξε στους καρχαρίες το πτώμα ενός μετανάστη!

Στα χέρια των αστυνομικών της Ραγκούζα έπεσε ένας δουλέμπορος ο οποίος έριξε στους καρχαρίες το πτώμα ενός μετανάστη!

Ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του όταν εισέπνευσε καύσιμα. Ο δουλέμπορος τον πέταξε στη θάλασσα η οποία ήταν γεμάτη καρχαρίες για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Τελικά συνελήφθη από την αστυνομία της Ραγκούζα, στην Σικελία, με την κατηγορία υποστήριξης της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και για την εγκατάλειψη στην θάλασσα του πτώματος του άτυχου μετανάστη.

Εν τω μεταξύ οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία συνεχίζονται σε αδιάκοπο ρυθμό: σύμφωνα με τις προβλέψεις των αρμόδιων αρχών, μέχρι σήμερα το βράδυ, ο συνολικός αριθμός των αποβιβάσεων από την αρχή του χρόνου, είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσει τις 20.000.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες, όπως υπογραμμίζει σήμερα ο ιταλικός τύπος, έχουν δικαίωμα στην παροχή ασύλου, λόγω του ότι προέρχονται από περιοχές του πλανήτη στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη συγκρούσεις ή που δεν εγγυώνται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. 

Οι ρυθμοί παροχής του ασύλου αυτού, όμως, από τις ιταλικές αρχές, συνεχίζουν να είναι υπερβολικά αργοί.
Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι εξαιτίας των συνεχών αφίξεων μεταναστών θα πρέπει να εξευρεθούν επειγόντως άλλες 6.500 θέσεις, σε νέα κέντρα παραμονής, διότι όσα έχουν δημιουργηθεί, έως τώρα, είναι υπερπλήρη. 

«Το πρόβλημα της μετανάστευσης πρέπει να λυθεί στην ρίζα του, με διαδικασία σταθεροποίησης της Λιβύης», δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του προς το ραδιοφωνικό δίκτυο Radio 24. 

«Μια οικονομική υπερδύναμη σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ξοδέψει κάτι περισσότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για το μεταναστευτικό. Πρέπει να πληγούν οι οργανώσεις των δουλεμπόρων και να σταθεροποιηθεί, παράλληλα, η Λιβύη», κατέστησε σαφές ο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι στα πλεούμενα που μεταφέρουν τους μετανάστες στην νότια Ιταλία έχουν παρεισφρήσει ισλαμιστές τρομοκράτες.

 


σχετικα αρθρα