Απειλές για μια νέα καταστροφή σαν αυτή που έγινε στους δίδυμους πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 εξαπολύουν με νέο βίντεο οι τζιχαντιστές.

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους «υπόσχονται» να «κάψουν την Αμερική» αλλά και τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν σε κάθε μέρος του κόσμου.

Το βίντεο είναι διάρκειας 11 λεπτών και σε αυτό αναφέρεται πως οι ομάδες των τζιχαντιστών γίνονται όλο και πιο δυνατές και ακόμη περισσότερο από τις επιθέσεις που έκανε η Αλ Κάιντα το 2001. «Σήμερα δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για οποιονδήποτε Αμερικανό στον κόσμο», λέει η φωνή στο βίντεο. 

Το νέο προκλητικό βίντεο «ανέβηκε» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #WeWillBurnUSAgain και σε αυτό οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους αναφέρονται ως «μουτζαχεντίν». Τέλος, σε αυτό παρουσιάζονται οι αποκεφαλισμοί των μαχητών του ISIS, αλλά και εικόνες τους από την εκπαίδευσή τους.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν, το Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιοποιήσει βίντεο, το οποίο έδειχνε τον Τζιχάντι Τζον να σκοτώνει τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.