Την πρόθεσή του να μην αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική εξέφρασε ο ιδρυτής του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λε Πεν.

Η συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters έρχεται έπειτα από τα σχόλια του την περασμένη εβδομάδα για τον φιλογερμανό Γάλλο ηγέτη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Φιλίπ Πετέν, τα οποία προκάλεσαν κρίση στο εσωτερικό του Εθνικού Μετώπου. Ο Λε Πεν, πρώην αλεξιπτωτιστής, εξέφρασε και πάλι την υποστήριξή του στον Πετέν. 

Όπως είπε, ο Πετέν, η φιλοναζιστική κυβέρνηση του οποίου είχε συμμετάσχει στην αποστολή εβραίων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, είχε την εποχή εκείνη νομιμοποίηση από το κοινοβούλιο.

«Κατά συνέπεια δεν νομίζω καθόλου ότι ο Στρατάρχης Πετέν ήταν προδότης. Νομίζω ότι τιμωρήθηκε πολύ αυστηρά. Πιστεύω πως ήταν άδικο», σημείωσε.

Ενώ ο πατέρας της αρκούνταν να προσελκύει ψήφους διαμαρτυρίας χωρίς πραγματικά να στοχεύει στην εξουσία, η Μαρίν Λε Πεν προσπαθεί να απαλείψει την αντι-σημιτική εικόνα του αντι-μεταναστευτικού κόμματος και να διευρύνει την απήχησή του στους ψηφοφόρους, καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη γαλλική προεδρία το 2017.

Ένα από τα εμπόδια σε αυτή την επιδίωξή της ήταν πάντα πώς να χειριστεί το θέμα του πατέρα της, ο οποίος χρησιμοποιεί τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του κόμματος για να προκαλεί συχνά διαμάχες στη γαλλική πολιτική σκηνή.