Το ύποπτο πακέτο που περιείχε ένα πυροκροτητή και βρέθηκε αυτή την εβδομάδα σε αεροδρόμιο στο Ουίντουκ της Ναμίμπιας μεταξύ αποσκευών με προορισμό τη Γερμανία ήταν μια ψεύτικη αμερικανική συσκευή που χρησιμοποιήθηκε σαν δόλωμα για να ελεγχθούν τα μέτρα ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Η συσκευή δεν δημιούργησε σε καμιά στιγμή κίνδυνο για τους επιβάτες της πτήσεις της Air Berlin προς το Μόναχο, πρόσθεσε ο υπουργός.

Η δήλωσή του επιβεβαίωσε προηγούμενα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία το πακέτο ήταν ψεύτικο, δεν περιείχε εκρηκτική ουσία και χρησιμοποιήθηκε για να ελεγχθούν οι ρυθμίσεις ασφαλείας.

Η γερμανική αστυνομία είχε ανακοινώσει αρχικά πως το πακέτο περιείχε μπαταρίες συνδεδεμένες με ένα πυροκροτητή και ρολόι που λειτουργούσε.

Την ίδια ώρα, σε "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" έχουν τεθεί οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, λόγω του αυξημένου κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων, με τις παραδοσιακές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές να θεωρούνται ο πιθανότερος στόχος, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος.

 

Η Γερμανία ενέτεινε τα μέτρα ασφαλείας την εβδομάδα αυτή, υστερα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών για πιθανή τρομοκρατική επίθεση περί τα τέλη Νοεμβρίου, παρόμοια με αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Μουμπάι το 2008, και στοίχισε τη ζωή 166 ανθρώπων .

 

Επικαλούμενη αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, η εφημερίδα Bild έγραψε ότι η γερμανική αστυνομία καταζητεί δύο Ινδούς και δύο Πακιστανούς ισλαμιστές, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήδη έχουν εισέλθει στη χώρα με στόχο τρομοκρατική επίθεση μεταξύ της Δευτέρας και της Πέμπτης της τελευταίας εβδομάδας του Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.