Περίπου 400 πρόσφυγες πνίγηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε τα παιδιά».

Η ΜΚΟ επικελέστηκε τις μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από ένα άλλο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ιταλικό λιμάνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, μεταξύ των θυμάτων ήταν και «πολλοί νέοι άνδρες, πιθανότατα ανήλικοι».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τελευταίων αφιχθέντων μεταναστών στην Απουλία και στην Καλαβρία, η κατάσταση στην Λιβύη φέρεται να είναι όλο και πιο ακραία, κάτι που είναι εμφανές και στους δρόμους των διαφόρων πόλεων.

Οι δουλέμποροι, όπως κατήγγειλαν οι διασωθέντες στην οργάνωση, συνέχιζαν να ζητούν χρήματα από τους συγγενείς τους, κρατώντας τους σε αποθήκη κοντά στην Τρίπολη και απειλώντας συνεχώς ότι θα τους δολοφονούσαν.

Σήμερα το μεσημέρι Λίβυοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ σε θαλάσσια όπου βρισκόταν ιταλικό ρυμουλκό για να καταφέρουν να ξαναπάρουν μαζί τους πλεούμενο από το οποίο είχαν μόλις αποβιβασθεί εκατοντάδες πρόσφυγες. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην ξηρά με ιταλικά ταχύπλοα.

Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών στην Ιταλία είναι τεράστιο. Σύμφωνα με την Οργάνωση, στο διάστημα 11-13 Απριλίου, πάνω από 5.000 μετανάστες έφτασαν σε Λαμπεντούσα, Σικελία, Καλαβρία και Πούλια.