current views are: 2

15 Απριλίου 2015
Δημοσίευση20:01

O gay πρεσβευτής προκαλεί «πόλεμο» Γαλλίας-Βατικανού

Ένταση μεταξύ Παρισιού και Βατικανού συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Γαλλίας, να τοποθετήσει στο Βατικανό έναν ομοφυλόφιλο πρέσβη.

Δημοσίευση 20:01’
αρθρο-newpost

Ένταση μεταξύ Παρισιού και Βατικανού συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Γαλλίας, να τοποθετήσει στο Βατικανό έναν ομοφυλόφιλο πρέσβη.

Ένταση μεταξύ Παρισιού και Βατικανού συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Γαλλίας, να τοποθετήσει εκεί έναν ομοφυλόφιλο πρέσβη.

Η Γαλλία «παραμένει στην πρότασή της» όσον αφορά την επιλογή του πρεσβευτή της στο Βατικανό, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ.

«Η Γαλλία έκανε την επιλογή να έχει έναν πρεσβευτή στο Βατικανό. Η επιλογή αυτή αφορούσε τον κ. Στεφανινί και αυτή παραμένει η πρόταση της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς η ομοφυλοφιλία του διπλωμάτη αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης ως αιτία της εμπλοκής.

«Γίνονται συνομιλίες. Κάθε διορισμός πρεσβευτή πρέπει να συμφωνηθεί εκεί όπου διορίζεται (…) αναμένουμε την απάντηση του Βατικανού. Όμως η θέση της Γαλλίας δεν αλλάζει, προτείναμε τον κ. Στεφανινί ως πρεσβευτή στο Βατικανό», επέμεινε ο υπουργός ο οποίος ανήκει στο περιβάλλον του αρχηγού του κράτους.

Η Γαλλία και το Βατικανό έχουν εμπλακεί εδώ και τρεις μήνες σε ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ για τον νέο πρεσβευτή στην Αγία Έδρα τον οποίο επέλεξε το Παρίσι.

Ο 55χρονος Λοράν Στεφανινί, 55 ετών, δεν έκρυψε ποτέ την ομοφυλοφιλία του. «Ο Λοράν Στεφανινί είναι ένας από τους καλύτερους διπλωμάτες μας, αυτός είναι ο λόγος του διορισμού του. Αναμένουμε την απάντηση στο αίτημα συμφωνίας», είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη το Μέγαρο των Ηλυσίων, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την πλευρά της, η Αγία Έδρα αρνήθηκε σήμερα κάθε σχόλιο μετά την ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης ότι επιμένει στην επιλογή ενός ομοφυλόφιλου διπλωμάτη ως πρεσβευτή στο Βατικανό, μία απόφαση στην οποία δεν έχει απαντήσει θετικά.


σχετικα αρθρα