Λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί ένα μοιραίο περιστατικό σαν και αυτό του Airbus A320 της Germanwings ζητεί η γερμανική αρχή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας από την αεροπορική βιομηχανία.

Ειδικότερα, ζητείται να εξεταστεί η υιοθέτηση τεχνολογίας που θα επιτρέπει τον τηλεχειρισμό ενός επιβατηγού αεροπλάνου ώστε να μπορεί να προσγειωθεί με ασφάλεια,.

«Πρέπει να σκεφτούμε πέραν της σημερινής τεχνολογίας», δήλωσε σήμερα ο Κλάους Ντίτερ Σόιρλε, επικεφαλής αρχής σε συνέντευξη Τύπου .

Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια επείγουσα ανάγκη ώστε να υπάρξει τηλεχειρισμός του αεροπλάνου και να οδηγηθεί αυτό με ασφάλεια στο έδαφος, σημείωσε.

«Δεν θα έλεγα ωστόσο ότι αυτή είναι η απλούστερη λύση», σχολίασε, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε τεχνολογία αυτού του είδους είναι πιθανό να υπάρξει μόνον την ερχόμενη δεκαετία.

Οι ηχογραφήσεις και τα δεδομένα της μοιραίας πτήσης της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας δείχνουν ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λιούμπιτς του Airbus A320 κλείδωσε τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο και έριξε το αεροπλάνο σε μια βουνοπλαγιά, προκαλώντας τον θάνατο και των 150 επιβαινόντων.