current views are: 1

15 Απριλίου 2015
Δημοσίευση15:51

Μόσχα: Άρση εμπάργκο μόνο με χαλάρωση των δυτικών κυρώσεων

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνει η μερικά άρση του εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων στη Ρωσία περιέγραψε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Νικολάι Φιόντοροφ.

Δημοσίευση 15:51’
αρθρο-newpost

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνει η μερικά άρση του εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων στη Ρωσία περιέγραψε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Νικολάι Φιόντοροφ.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνει η μερική άρση του εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων στη Ρωσία περιέγραψε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Νικολάι Φιόντοροφ.

Όπως επεσήμανε σε Ρώσους δημοσιογράφους, «αναμένουμε σημάδια από τους δυτικούς μας εταίρους. Αμέσως μόλις μας δώσουν θετικά μηνύματα, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι θα αντιδράσουμε κατά πάσα πιθανότητα θετικά σε αυτά».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, το προεδρικό διάταγμα της 7ης Αυγούστου 2014, με το οποίο επιβλήθηκε το εμπάργκο, δίνει τη δυνατότητα αναθεωρήσεων, αναλόγως με τις αλλαγές στην πολιτική και οικονομική κατάσταση.

«Εάν οι δυτικοί εταίροι μας εξασθενήσουν το καθεστώς των κυρώσεων ως προς τη Ρωσία, το οποίο θεωρούμε αδικαιολόγητο, αν όχι και παράνομο από την άποψη των απαιτήσεων του ΠΟΕ, τότε θα έχουμε πραγματική βάση για να επανεξετάσουμε τη λίστα του εμπάργκο», εξήγησε ο Φιόντοροφ.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί στο θέμα και ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ, ο οποίος θύμισε ότι ανταποκρινόμενη σε ελληνικό αίτημα η ρωσική πλευρά είχε ετοιμάσει σειρά μέτρων για την παράκαμψη των περιορισμών, οι οποίες παρουσιάστηκαν στην ελληνική αντιπροσωπεία κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.


σχετικα αρθρα