Τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα γίνει η Ρωσία εκ νέου δεκτή στην ομάδα των G8 περιέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, συνδέοντάς τις ευθέως με την τήρηση της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

Μιλώντας μετά από μία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 στην γερμανική πόλη Λίμπεκ, ο Φράνκ Βάλτε Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι για να συμβεί αυτό, η Ρωσία είναι ανάγκη να εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία:

Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά μου ή απ' όσο γνωρίζω και από την πλευρά οποιουδήποτε άλλου για να επιδιώξουμε μία πολιτική ανάσχεσης ή ακόμα και απομόνωσης της Ρωσίας.

«Θα θέλαμε πάρα πολύ να υπήρχαν οι συνθήκες ώστε η Ρωσία να μπορούσε να συμμετάσχει και πάλι στο πλαίσιο της G8. Όμως εξακολουθεί να ισχύει ότι ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό περνά μέσα από την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ρωσία. Δεν υπάρχει καμία διαμάχη γι’ αυτό. Αυτή είναι η άποψη της G7», δήλωσε χαρακτηριστικά.