Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Δανίας κατέληξε σήμερα σε συμφωνία με δύο από τα κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης για το σχέδιο οικονομικών μεταρρυθμίσεων που θέλει να προωθήσει, ένα γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στη χώρα. Η κυβέρνηση συνασπισμού των Φιλελευθέρων και των Συντηρητικών συμφώνησε με το ξενοφοβικό Δανικό Λαϊκό Κόμμα και το κεντρώο Σοσιαλιστικό Φιλελεύθερο Κόμμα να περιοριστεί σταδιακά η πρόωρη συνταξιοδότηση προκειμένου να μειωθεί το έλλειμα της χώρας.

"Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές αλλά θέλαμε μια λύση και την βρήκαμε", είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Κλάους Χιορτ Φρεντέρικσεν.

Η συμφωνία σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν έχει πλέον την απαραίτητη υποστήριξη για να προωθήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του αλλά και να προκηρύξει εκλογές με την ελπίδα ότι θα κερδίσει άλλη μία τετραετία στην εξουσία.

Ο Ράσμουσεν κυβερνά τη χώρα από το 2001 με την υποστήριξη του Δανικού Λαϊκού Κόμματος, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στο 179μελές κοινοβούλιο.
TAGS