ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Έναν αξιωματούχο των Λίβυων εξεγερμένων θα δεχτεί ο Σαρκοζί

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2011, 21:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γαλλία: Έναν αξιωματούχο των Λίβυων εξεγερμένων θα δεχτεί ο Σαρκοζί
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Νικολά Σαρκοζί θα δεχτεί αύριο Σάββατο στο Παρίσι έναν από τους ανώτατους αξιωματούχους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) της Λιβύης, τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, για να συζητήσουν για τη σύγκρουση στη χώρα του και τη μελλοντική μετάβαση, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.
Ο Νικολά Σαρκοζί θα δεχτεί αύριο Σάββατο στο Παρίσι έναν από τους ανώτατους αξιωματούχους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) της Λιβύης, τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, για να συζητήσουν για τη σύγκρουση στη χώρα του και τη μελλοντική μετάβαση, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία. Ο κ. Τζιμπρίλ θα φτάσει στο προεδρικό μέγαρο στις 15:30 (16:30 ώρα Ελλάδος).

Η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το CNT ως νόμιμο συνομιλητή στη Λιβύη, όταν ο κ. Σαρκοζί δέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο στις 10 Μαρτίου τρεις απεσταλμένους των εξεγερμένων. Μέχρι στιγμής, μόνο η Ιταλία, το Κατάρ και η Γκάμπια έχουν αναγνωρίσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Ο κ. Τζιμπρίλ αναμενόταν σήμερα στην Ουάσιγκτον, για μία συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Τομ Ντόνιλον.