Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 22 και 23 Απριλίου θα επαναληφθούν οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν «θα συνεχίσουν να εργάζονται για μία πλήρη συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βασισμένες στη συμφωνία-πλαίσιο της 2ας Απριλίου».

Οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών με μία διμερή συνάντηση ανάμεσα στην επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ Χέλγκα Σμιτ και στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγκτσί, τους οποίους θα συναντήσουν στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των άλλων μεγάλων δυνάμεων (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία).

«Παράλληλα οι εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν την εργασία τους σχετικά με τις απαραίτητες τεχνικές λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της πολιτικής εργασίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι οι συζητήσεις για τη σύνταξη των τεχνικών λεπτομερειών μίας συνολικής συμφωνίας επρόκειτο να επαναληφθούν στις 21 Απριλίου.