Σε ηχητικό μήνυμά του που μεταδόθηκε απόψε από την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, ο συνταγματάρχης Μουάμαρ Καντάφι τόνισε ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να τον αγγίξουν γιατί ο ίδιος βρίσκεται «στις καρδιές εκατομμυρίων Λίβυων». Απευθυνόμενος στο ΝΑΤΟ, ο Καντάφι είπε: «Θέλω να σας πω ότι οι βομβαρδισμοί σας δεν θα με φτάσουν επειδή εκατομμύρια Λίβυοι με έχουν στην καρδιά τους».

Ο Καντάφι ευχαρίστησε μάλιστα τους αρχηγούς κρατών που ενδιαφέρθηκαν για την κατάστασή του και ζήτησαν να πληροφορηθούν αν είναι καλά στην υγεία του μετά την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ την Πέμπτη.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πλευρά τους, δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έχει τραυματιστεί, όπως δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ.

«Υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είναι τραυματίας. Εμείς από την πλευρά μας δεν είδαμε τίποτα που να επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες», είπε ο Τόνερ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.