Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Εντ Μίλιμπαντ ήταν ο νικητής του τελευταίου προεκλογικού τηλεοπτικού ντιμπέιτ το οποίο διεξήχθη χθες Πέμπτη, στο οποίο όμως δεν πήρε μέρος ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ δεν είχε προσκληθεί να συμμετάσχει. 

Καθώς οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί του Κάμερον συγκεντρώνουν σχεδόν ίσο ποσοστό με τους Εργατικούς ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουνίου—οι οποίες αναμένεται να είναι οι πλέον αμφίρροπες στη Βρετανία μετά τη δεκαετία του 1970—τα δύο μεγάλα κόμματα αναζητούν κάτι που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. 

Η χθεσινή στιγμιαία δημοσκόπηση της εταιρείας Survation και της εφημερίδας Daily Mirror αμέσως μετά το τέλος της τηλεμαχίας, κατέδειξε ότι το 35% εξ όσων ερωτήθηκαν θεωρούν ότι ο Μίλιμπαντ κέρδισε, ενώ το 31% απάντησε ότι θριάμβευσε ο Σκοτσέζος εθνικιστής ηγέτης Νίκολα Στέρτζον. 

Στην τηλεοπτική συζήτηση στο BBC συμμετείχαν μόνο οι ηγέτες Σκοτσέζικων και Ουαλικών εθνικιστικών κομμάτων, των Πράσινων και του Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), γεγονός το οποίο την άφησε ημιτελή.
Η έρευνα της εταιρείας Σερβέσιον και της Ντέιλι Μίρορ διεξήχθη σε δείγμα 1.013 πολιτών οι οποίοι παρακολούθησαν την εκπομπή, αμέσως μόλις τελείωσε. 

Αν και ο Κάμερον δεν ήταν παρών, η ίδια έρευνα κατέληξε στο εύρημα πως το 45% εξ όσων ερωτήθηκαν θα προτιμούσε ο Μίλιμπαντ να γίνει πρωθυπουργός, ενώ ένα 40% απάντησε ότι τάσσεται υπέρ του σημερινού πρωθυπουργού της Βρετανίας.