ΔΙΕΘΝΗ

Στον καθεδρικό ναό της Κολονίας o φόρος τιμής στα θύματα της Germanwings

Δημοσίευση 17 Απριλίου 2015, 11:04 / Ανανεώθηκε 17 Απριλίου 2015, 11:04
Στον καθεδρικό ναό της Κολονίας o φόρος τιμής στα θύματα της Germanwings
Facebook Twitter Whatsapp

Η Γερμανία παρευρίσκεται ενωμένη σήμερα μαζί με τον πρόεδρό της Χοακίμ Γκάουκ και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στον καθεδρικό ναό της Κολονίας για να αποτίσει φόρο τιμής στους 150 νεκρούς της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Γερμανία παρευρίσκεται ενωμένη σήμερα μαζί με τον πρόεδρό της Χοακίμ Γκάουκ και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στον καθεδρικό ναό της Κολονίας για να αποτίσει φόρο τιμής στους 150 νεκρούς της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Ενώ οι σημαίες είναι μεσίστιες σε όλη τη χώρα, μια οικουμενική επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί στο μεγαλύτερο γοτθικό ναό της βόρειας Ευρώπης, ένα εμβληματικό μνημείο της Γερμανίας που διασώθηκε από τους βομβαρδισμούς των συμμάχων στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Από χθες, ανάβουν 150 λευκά κεριά τοποθετημένα σε σειρές πάνω στα ξύλινα σκαλοπάτια της χορωδίας, ενώ έξω, στην πύλη, μια τεράστια λευκή σημαία με μαύρο σταυρό κυματίζει.

Περίπου 1.400 προσκεκλημένοι, ανάμεσα τους 500 συγγενείς των θυμάτων, αναμένεται να παραστούν στην εθνική τελετή πένθους, που θα αναμεταδοθεί απευθείας από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το πρώτο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά την τραγωδία. Ο καθένας θα μπορεί να αφήνει λουλούδια και κεριά περιμετρικά του καθεδρικού ναού και μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται πολύ κοντά, όπου έχουν τοποθετηθεί οθόνες για την αναμετάδοση στον υπαίθριο χώρο.

Ο πρόεδρος Χοακίμ Γκάουκ, πρώην λουθηρανός πάστορας, αναμένεται να πάρει τον λόγο. Οι πρόεδροι της κάτω και της άνω βουλής του κοινοβουλίου θα είναι επίσης παρόντες. Η Ισπανία θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ και η Γαλλία από τον υφυπουργό Μεταφορών Αλέν Βινταλίς.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι αναμένονται επίσης, σύμφωνα με τη Γερμανική Επισκοπική Διάσκεψη που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης μνήμης.