ΔΙΕΘΝΗ

Η διπλωματία του... πινγκ πονγκ

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2011, 09:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η διπλωματία του... πινγκ πονγκ
Facebook Twitter Whatsapp
Βόρεια και Νότια Κορέα, Ινδία και Πακιστάν, ΗΠΑ και Ιράν. Όχι δεν πρόκειται για προβλεπόμενα ζευγάρια πολεμικών συγκρούσεων, αλλά αγώνων ενός διεθνούς τουρνουά... πινγκ πονγκ.
Βόρεια και Νότια Κορέα, Ινδία και Πακιστάν, ΗΠΑ και Ιράν. Όχι δεν πρόκειται για προβλεπόμενα ζευγάρια πολεμικών συγκρούσεων, αλλά αγώνων ενός διεθνούς τουρνουά... πινγκ πονγκ. Όπως αναφέρει το CNN, η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και το Ίδρυμα Ειρήνης και Αθλητισμού, θα διοργανώσουν στη Ντόχα του Κατάρ τον προσεχή Νοέμβριο, ένα διεθνές τουρνουά, με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων των χωρών αυτών.

Ο Joel Βοuzou, πρόεδρος του Ιδρύματος ευελπιστεί ότι το τουρνουά θα βοηθήσει ώστε να ξεχαστούν οι διαφορές που χωρίζουν τις χώρες αυτές, βασιζόμενος στη συνδρομή του αθλητισμού στην επίλυση πολιτικών προβλημάτων κατά το παρελθόν.

Η Διεθνής Ομοσπονδία του πινγκ πoνγκ. από την πλευρά της. ανέφερε ότι αξιωματούχοι και διπλωμάτες θα παρευρεθούν, ώστε να υποστηρίξουν τη χώρα τους.

Παρ' όλα, οι διοργανωτές δεν τρέφουν αυταπάτες ότι είναι δύσκολο ένα αθλητικό τουρνουά να πετύχει ότι δεν κατάφεραν οι διαπραγματεύσεις δεκαετιών. Δεν πιστεύουν όμως ότι έχουν να χάσουν και τίποτα.

Ιαπωνία, Κίνα και Ρωσία θα λάβουν επίσης, μέρος στο τουρνουά.