Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν έσπασε τμήμα αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου.

Το περιστατικό συνέβη στο Φρέσνο στην Καλιφόρνια​ όταν συνεργείο κατασκευαστικής εταιρείας έσπασε κατά λάθος τμήμα ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίουμε αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη, να υψωθούν τεράστιες φλόγες και να τραυματιστούν συνολικά 15 άνθρωποι, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας. 

 

Τον αγωγό διαμέτρου 30 εκατοστών, που ανήκει στην εταιρεία Pacific Gas & Electric Corp, τρύπησε ένας εκσκαφέας κοντά στον αυτοκινητόδρομο 99, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να υψωθούν φλόγες που τραυμάτισαν μέλη του συνεργείου καθώς και μέλη ενός συνεργείου αποτελούμενου από φυλακισμένους στην περιοχή, διευκρίνισε ο Πίτερ Μαρτίνες, ο εκπρόσωπος της ΠΥ. 

Το ατύχημα ώθησε τις αρχές να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο και στις δύο κατευθύνσεις καθώς και μια παρακείμενη σιδηροδρομική γραμμή, πρόσθεσε ο Μαρτίνες. Η κίνηση των συρμών του τρένου διακόπηκε ώστε να επιθεωρηθεί μια γέφυρα από όπου περνούν οι σιδηροτροχιές, πάνω από ένα ποταμό στην περιοχή, σύμφωνα με τον ίδιο. 

Ένας εργαζόμενος διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου εισήχθη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ 13 ως 14 άνθρωποι ακόμη, ορισμένοι από αυτούς κρατούμενοι, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για εξετάσεις και νοσηλεία. Δεν είναι γνωστό ακόμη πόσο σοβαροί είναι οι τραυματισμοί τους, ανέφερε ο Μαρτίνες.

Η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε ότι θα της χρειαστούν τέσσερις ώρες για να διακόψει πλήρως τη ροή του αερίου από τη στιγμή του δυστυχήματος, σημείωσε ότι ερευνά το ατύχημα.