Εκτός ελέγχου χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην Ρεϊνόσα μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις του Μεξικού όπου ομάδες ενόπλων έβαλαν φωτιά σε οχήματα—ανάμεσά τους σχολικά λεωφορεία—και απέκλεισαν δρόμους, μετά τη σύλληψη από τις αρχές ενός ηγετικού στελέχους της μιας από τις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή.

Χθες το απόγευμα -τοπική ώρα- ξέσπασαν οι συγκρούσεις, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες δεν ήταν σε θέση να δώσουν έναν απολογισμό των θυμάτων, έπειτα από τη σύλληψη του  “Ελ Γκάφε”, ηγετικό στέλεχος του καρτέλ του Κόλπου. Ο “Ελ Γκάφε” μετήχθη ήδη στην πρωτεύουσα του Μεξικού, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Ρεϊνόσα, στην πολιτεία Ταμαουλίπας.

Τουλάχιστον δύο διερχόμενοι πολίτες υπάρχουν πληροφορίες ότι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. 

“Η πόλη βρίσκεται εντελώς εκτός ελέγχου”, δήλωσε ο Φρανσίσκο Γκαρσία Καμπέσα δε Βάκα, γερουσιαστής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος της Ρεϊνόσα. 

Οι αρχές της πολιτείας Ταμαουλίπας κάλεσαν μέσω Twitter τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή όπου σημειώνονται οι συγκρούσεις.