Νέο βίντεο δημοσιοποίησε σήμερα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο τζιχαντιστές στη Λιβύη εκτελούν 30 άνδρες, τους οποίους παρουσιάζουν ως χριστιανούς της Αιθιοπίας.

 

Το βίντεο αυτό, διάρκειας 29 λεπτών, το οποίο αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους, δείχνει μια ομάδα τουλάχιστον 16 ανδρών με κομμένο το λαιμό τους σε μια παραλία και μια ομάδα 16 άλλων οι οποίοι εκτελούνται με σφαίρες σε μια ερημική περιοχή.

Στο βίντεο οι τζιχαντιστές τους παρουσιάζουν ως μέλη «της εχθρικής Αιθιοπικής Εκκλησίας». 

Στα μέσα Φεβρουαρίου, το ΙΚ είχε δημοσιοποιήσει ένα βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό σε μια παραλία 21 ανδρών, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αιγύπτιοι Κόπτες, και ήταν σκηνοθετημένο παρόμοια με το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Οι 12 άνδρες, ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, οδηγούνται στην παραλία όπου υποχρεώνονται να ξαπλώσουν στο έδαφος και αποκεφαλίζονται με μαχαίρι. Παράλληλα, σε μια ερημική περιοχή, 16 άνδρες ντυμένοι με μαύρες στολές εκτελούνται με πυροβολισμούς εξ επαφής.

Ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα μιλάει στα αγγλικά ενώ οι άλλοι δήμιοι, ένας πίσω από κάθε κρατούμενο, φορούν στρατιωτικές στολές και σιωπούν. Όλοι φορούν κουκούλες. "Το μουσουλμανικό αίμα που χύνεται από τα χέρια των θρησκειών σας δεν είναι φθηνό", λέει ο μαυροντυμένος άνδρας κοιτάζοντας την κάμερα.

Οι εικόνες των εκτελέσεων ολοκληρώνουν το βίντεο. Προηγουμένως βλέπει κανείς ανθρώπους οι οποίοι παρουσιάζονται ως χριστιανοί της Συρίας και εξηγούν πως οι τζιχαντιστές τους έδωσαν την επιλογή να ασπασθούν το ισλάμ ή να πληρώσουν και πως αυτοί αποφάσισαν να τους δώσουν χρήματα.