Σε θάνατο καταδικάστηκαν ένδεκα κατηγορούμενοι στην Αίγυπτο για τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει το 2012, ύστερα από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε γήπεδο του Πορτ Σάιντ και είχαν κοστίσει τη ζωή σε 74 ανθρώπους.

Τον Φεβρουάριο 2014, το εφετείο είχε δώσει εντολή να πραγματοποιηθεί νέα δίκη των 73 κατηγορουμένων αφού ακύρωσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου που είχε καταδικάσει 21 απ' αυτούς σε θάνατο. Δικάζονταν με την κατηγορία ότι τον Φεβρουάριο του 2012 συμμετείχαν σε φονικές ταραχές στο τέλος ενός αγώνα της Πρώτης Κατηγορίας τον οποίο είχε κερδίσει η ομάδα του Πορτ Σάιντ, η Αλ-Μάσρι, με αντίπαλο την ομάδα του Καΐρου Αλ-Άχλι.

Ο δικαστής του δικαστηρίου του Καΐρου, που ανακοίνωσε σήμερα τις ποινές, ανέβαλε για τις 30 Μαΐου την ετυμηγορία για τους άλλους κατηγορουμένους, όπως και την επικύρωση ή μη των 11 θανατικών ποινών, αφού προηγουμένως πάρει την άποψη του Μεγάλου Μουφτή της Αιγύπτου, η οποία ωστόσο δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Οι 11 που καταδικάσθηκαν σε θάνατο μπορούν να ασκήσουν έφεση. Περιλαμβάνονται στους 61 οπαδούς που δικάζονται σ' αυτή τη νέα δίκη. Οι υπόλοιποι είναι εννέα αστυνομικοί και τρία μέλη του προσωπικού της ομάδας Αλ-Μάσρι.