Καταδίκασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση τις νέες «τρομοκρατικές επιθέσεις», όπως χαρακτήρισε τη συνοπτική εκτέλεση στη Λιβύη τουλάχιστον 28 χριστιανών οι οποίοι φέρεται να ήταν Αιθίοπες, που απεικονίζεται σε ένα βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό «δείχνει για άλλη μία φορά πως τίποτα δεν σταματά τους τρομοκράτες στην επιθυμία τους να προκαλέσουν θρησκευτικές διαιρέσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ένας εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ.

«Όμως δεν είναι μία σύγκρουση των πολιτισμών, δεν είναι μία διαμάχη ανάμεσα στο Ισλάμ και στη Δύση. Είναι μια εγκληματική εκτροπή μιας ευγενούς θρησκείας για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο πλαίσιο μιας μάχης για την εξουσία», πρόσθεσε.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε χθες ένα νέο απειλητικό για τους χριστιανούς βίντεο, δείχνοντας τη συνοπτική εκτέλεση τουλάχιστον 28 ανθρώπων, οι οποίοι παρουσιάζονται ως Αιθίοπες, από τους τζιχαντιστές στη Λιβύη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται στο πλευρό ενός αυξανόμενου αριθμού αφρικανικών χωρών που μάχονται κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστισμού», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας την υποστήριξη της ΕΕ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στο Σαχέλ και στο Κέρας της Αφρικής, καθώς και τη βοήθειά της για την ανάπτυξη ώστε να καταπολεμηθούν «οι ρίζες αυτών των προβλημάτων».

«Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας να εργαστούμε μαζί με τις αφρικανικές κυβερνήσεις και τους περιφερειακούς οργανισμούς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Επιτροπή της Αφρικανικής Ένωσης που θα διεξαχθεί μεθαύριο.