Σε θάνατο καταδικάστηκαν χθες ακόμα 22 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο με την κατηγορία επίθεσης κατά αστυνομικού τμήματος στο Κάιρο το 2013.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τότε σε μία στιγμή που η χώρα συγκλονιζόταν από ένα κύμα βίας που σημειώθηκε έπειτα από την ανατροπή από τον στρατό του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και είχε σκοτωθεί ένας αστυνομικός.

Σε έναν άλλον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι ανήλικος, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών. Ένας συνήγορος των καταδικασθέντων δήλωσε ότι θα ασκήσουν έφεση.

Οι αιγυπτιακές Αρχές έχουν φυλακίσει χιλιάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και τα δικαστήρια της χώρας έχουν καταδικάσει εκατοντάδες σε θάνατο. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η εκτός νόμου Μουσουλμανική Αδελφότητα συνιστά μια μεγάλη απειλή για την ασφάλεια.

Οι 22 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και καταστροφή δημόσιων εγκαταστάσεων μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα κατά την οποία ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του.

Ο δικαστής ο οποίος προήδρευε του δικαστηρίου που καταδίκασε σε θάνατο τους 22 κατηγορούμενους ήταν ο Μοχάμεντ Νάγκι Σεχάτα, ο οποίος έχει διαδραματίσει έναν εξέχοντα ρόλο στις μαζικές φυλακίσεις από την αιγυπτιακή Δικαιοσύνη ισλαμιστών και φιλελεύθερων διαδηλωτών.