Εξουθενωμένοι πλέον οι νοτιοκορεάτες φοιτητές, που μόλις πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις τους στο πανεπιστήμιο, ζητούν από τους γονείς τους ένα δωράκι επιβράβευσης...μία πλαστική επέμβαση.

Μεγάλος αριθμός κλινικών για πλαστικές επεμβάσεις έχει επωφεληθεί από την νέα τάση και προσφέρει εκπτώσεις σε ρινοπλαστική και βλεφαροπλαστική.

Μεταξύ των επεμβάσεων με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι η αποκαλούμενη "δυτικοποίηση"- δηλαδή η λίγο ανασηκωμένη μύτη- αλλά και η βλεφαροπλαστική που κάνει τα μάτια να δείχνουν λιγότερο ανατολίτικα και προτιμάται από τις περισσότερες φοιτήτριες.

Σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία για πλαστικές επεμβάσεις οι τιμές για τις δύο επεμβάσεις - μάτια και μύτη- θα κοστίζει περίπου 3,7 εκατομμύρια γουόν (3.273 δολάρια) η καθεμία.

Μάλιστα, μια άλλη κλινική προτείνει κάτι ακόμη πιο διαφορετικό: " Αν ένας φοιτητής κάνει δύο πλαστικές επεμβάσεις ταυτόχρονα - για μάτια και μύτη- θα κάνουμε δώρο στη μητέρα του ενέσεις Botox για τις ρυτίδες της", αναφέρεται σε διαφήμιση που δημοσιεύεται στην JoongAng Daily.