Έξι άτομα συνέλαβαν την Κυριακή οι αρχές στη Μινεσότα και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την παροχή υλικής υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο 19χρονος Ζακάρια Γιουσούφ Αμπντουραχμάν, ο 19χρονος Άντναν Φάραχ, ο 19χρονος Χάναντ Μουστάφε Μούσε και ο 20χρονος Γκουλέντ Άλι Όμαρ συνελήφθησαν στην Μινεάπολη την Κυριακή.

Άλλοι δύο, ο 21χρονος Αμπντιραχμάν Γιασίν Ντάουντ και ο 21χρονος Μοχάμεντ Αμπντιχαμίντ Φάραχ, συνελήφθησαν την Κυριακή στην Καλιφόρνια μετά το ταξίδι τους οδικώς από την Μινεάπολη στο Σαν Ντιέγκο.

Εδώ και δέκα μήνες οι έξι συλληφθέντες προετοίμαζαν το ταξίδι τους στην Συρία «στο πλαίσιο μιας συνωμοσίας για την παροχή υλικής υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος», διευκρίνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Τζον Κάρλιν, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Και οι έξι συνελήφθησαν έπειτα από μια έρευνα που διήγαγε το FBI και που διήρκησε έναν χρόνο για τους νέους από την περιοχή που προσπαθούν να ταξιδέψουν στην Συρία για να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μινεσότα.