current views are: 1

21 Απριλίου 2015
Δημοσίευση08:13

Κατακραυγή του γαλλικού Tύπου για τους μετανάστες-πρόσφυγες

Για μια «Ευρώπη χωρίς λύσεις» κάνει λόγο ο γαλλικός τύπος αναφερόμενος στα ναυάγια με τους μετανάστες. 

Δημοσίευση 08:13’
αρθρο-newpost

Για μια «Ευρώπη χωρίς λύσεις» κάνει λόγο ο γαλλικός τύπος αναφερόμενος στα ναυάγια με τους μετανάστες. 

Για μια «Ευρώπη χωρίς λύσεις» κάνει λόγο ο γαλλικός Tύπος αναφερόμενος στα ναυάγια με τους μετανάστες

Η εφημερίδα Les Echos καταγγέλλει μία «Ευρώπη χωρίς λύσεις στις τραγωδίες της μετανάστευσης», ενώ η Liberation επισημαίνει ότι «κανενός είδους πολιτική βούληση δεν αναδύεται στους κόλπους της ΕΕ για τη δημιουργία έστω και ενός μίνιμουμ ανθρωπιστικής αλληλεγγύης». 

«Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν υπάρχει απλή λύση», παραδέχεtαι η Le Monde ενώ «ο τερματισμός αυτών των φρικαλεοτήτων αποτελεί ηθικό χρέος, υποχρέωση για την ασφάλεια για τους Ευρωπαίους» γράφει η Figaro.

«Τώρα δεν είναι ώρα για λόγια χωρίς αύριο, για ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής για να κάνουμε ότι κάνουμε κάτι! Τώρα χρειάζονται πράξεις», γράφει η L’ Humanite, «είναι ένα σκάνδαλο για την ανθρωπότητα, μία αποτυχία των χωρών καταγωγής, ένα όνειδος για την Ευρώπη», γράφει η La Presse de la Manche.

«Σήμερα είναι η Αφρική που πνίγεται και μόνη της η Ευρώπη δεν θα την σώσει», προειδοποιεί ο Ρεμόν Κουρό στο κύριο άρθρο της LAlsace ενώ στην εφημερίδα Republicain της Λορένης το κύριο άρθρο επισημαίνει ότι «μόνο 5 χώρες από τις 28 δέχονται τους καταδιωγμένους για τις πεποιθήσεις τους, την πολιτισμική τους ταυτότητα ή τις πολιτικές τους απόψεις πρόσφυγες. Είναι πραγματικά μικροπρεπές».

 


σχετικα αρθρα