«Σε εξαιρετική κατάσταση» παρά τις «πέτρες στα νεφρά που του προκαλούσαν αρκετό πόνο» είναι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και εκπληρώνει όλες του τις υποχρεώσεις «5 ημέρες την εβδομάδα» επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως εξήγησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε αναγκαστεί να ακυρώσει μια επίσκεψη στην Ουκρανία στα τέλη Μαρτίου προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία αφού εισήχθη σε εξωτερικά ιατρεία για την αντιμετώπιση πετρών στα νεφρά.

Τα προβλήματα αυτά πυροδότησαν έντονη φημολογία σχετικά με προβλήματα υγείας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για την ικανότητά του να φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις του.

«Ο κ. Γιούνκερ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση» τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Υπέφερε από πέτρες στα νεφρά που του προκαλούσαν αρκετό πόνο, όμως δεν έχουμε τίποτα καινούργιο να προσθέσουμε. Οι πέτρες αντιμετωπίστηκαν και εργάζεται 5 ημέρες την εβδομάδα» προσέθεσε ο ίδιος.

«Ο πρόεδρος έχει συναντηθεί με 64 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων από τότε που ανέλαβε καθήκοντα. Προεδρεύει όλων των συνεδριάσεων της επιτροπής κάθε Τετάρτη, με εξαίρεση μία και κάνει όλα όσα αναμένουμε από έναν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» επέμεινε ο εκπρόσωπος τύπου του.

«Η υγεία του προέδρου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ βρίσκεται σε άριστη κατάσταση» είπε ο Σχοινάς απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με ένα σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου στον ενημερωτικό ιστότοπο Politico. Στο σχετικό άρθρο ο συντάκτης επικαλούνταν τον 60χρονο Γιούνκερ ο οποίος εξέφρασε τη δυσφορία του για τους πόνους που ένιωθε στα νεφρά- για τους οποίες μίλησε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα- και είπε: «η υγεία μου είναι πολύ, πολύ άσχημη την παρούσα χρονική στιγμή».