Έξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τριών Αμερικανών πακιστανικής καταγωγής, κατηγορήθηκαν επίσημα στη Φλόριντα ότι προσέφεραν οικονομική στήριξη στους ταλιμπάν του Πακιστάν, καθώς πιθανολογείται ότι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ένας ιμάμης του Μαϊάμι, 76 ετών, ο Αφίζ Μουχάμεντ Σερ Αλι Χαν, αμερικανός πολίτης, συνελήφθη καθώς και οι δύο γιοι του, ο Ιρφάν Χαν, 37 ετών και Ιζάρ Χαν, 24 ετών, οι οποίοι επίσης ζουν στη Φλόριντα, και είναι επίσης πολίτες των ΗΠΑ.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι ζουν στο Πακιστάν και είναι σήμερα ελεύθεροι. Ανάμεσά τους είναι η κόρη και ένας εγγονός του ιμάμη του Μαϊάμι, διευκρινίζει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όλοι κατηγορούνται για συνωμοσία για την παροχή υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση για τη διάπραξη εγκλημάτων και φόνων.

Η αμερικανική Δικαιοσύνη τους κατηγορεί ειδικά για την είσπραξη χρημάτων από υποστηρικτές των πακιστανών ταλιμπάν στις ΗΠΑ τα οποία μετέφεραν στο Πακιστάν. Τα χρήματα αυτά είχαν ως προορισμό την αγορά όπλων και τη χορήγηση βοήθειας σε πακιστανούς ταλιμπάν και τις οικογένειες τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι πακιστανοί ταλιμπάν, που θεωρούνται υπεύθυνοι ιδίως για την επίθεση που σκότωσε επτά πράκτορες της CIA, τον Δεκέμβριο του 2009 στην πόλη Χοστ (ανατολικό Αφγανιστάν), θεωρούνται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2010.