ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Συζήτηση Σαρκοζί - Μαχμούντ Τζιμπρίλ για τη Λιβύη

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2011, 19:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γαλλία: Συζήτηση Σαρκοζί - Μαχμούντ Τζιμπρίλ για τη Λιβύη
Facebook Twitter Whatsapp
Ο δεύτερος στην ιεραρχία της λιβυκής εξέγερσης Μαχμούντ Τζιμπρίλ είχε συνομιλίες σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για την κατάσταση στη χώρα του και για τη "διαδικασία της δημοκρατικής μετάβασης", σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο δεύτερος στην ιεραρχία της λιβυκής εξέγερσης Μαχμούντ Τζιμπρίλ είχε συνομιλίες σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για την κατάσταση στη χώρα του και για τη "διαδικασία της δημοκρατικής μετάβασης", σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, η συνομιλία του Σαρκοζί με τον κ. Τζιμπρίλ επικεντρώθηκε "στην κατάσταση στη Λιβύη και στη διαδικασία της δημοκρατικής μετάβασης", σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών από την διεθνή συμμαχία.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ήταν παρών. Δεν έγινε όμως καμία δήλωση στο τέλος των συνομιλιών.

 Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τζιμπρίλ γίνεται δεκτός από τον κ. Σαρκοζί. Στις 10 Μαρτίου, είχε επίσης γίνει δεκτός στο Μέγαρο των Ηλυσίων μαζί με άλλα δύο μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) της Λιβύης.

 Εκείνη την ημέρα, η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το CNT, ως νόμιμο συνομιλητή στη Λιβύη. Μόνο η Ιταλία, η Βρετανία, το Κατάρ και η Γκάμπια έχουν κάνει το ίδιο πράγμα μέχρι σήμερα.