Βελτιώνεται η κατάσταση υγείας της συζύγου του Μπουμπάρακ


Η Σούζαν Μουμπάρακ έπαθε καρδιακή προσβολή και εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή. Η κατάσταση της υγείας της συζύγου του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, Σούζαν Τάμπετ, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή για καρδιακή προσβολή, έχει βελτιωθεί, δήλωσε ο αιγύπτιος Υπουργός Υγείας Ασράφ Χατέμ.

"Η υγεία της βελτιώνεται, η κατάσταση της είναι σταθερή και η κ. Μουμπάρακ είναι υπό τον έλεγχο της αστυνομίας", δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena, χωρίς όμως να δώσει κάποια ένδειξη σχετικά με τη μεταφορά της στη φυλακή στο πλαίσιο ενός μέτρου προφυλάκισης.

Η Σούζαν Τάμπετ είναι υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου εισήχθη την Παρασκευή "αφότου υπέστη καρδιακή προσβολή", ανέφερε η κρατική τηλεόραση. Είχε τεθεί υπό προσωρινή κράτηση σε σχέση με μια έρευνα για τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο Μοχάμεντ Φατάλα, επικεφαλής του νοσοκομείου, δήλωσε από την πλευρά του ότι η κυρία Μουμπάρακ νοσηλεύεται επειδή υπάρχουν "υποψίες για καρδιακή προσβολή και οξεία αρτηριακή πίεση", ενώ ανέφερε στη συνέχεια στο Mena, ότι η κατάστασή της είναι "σταθερή".

Η κα. Μουμπάρακ, 70 ετών, τέθηκε υπό παρακολούθηση για 24 ώρες πριν ληφθεί η απόφαση για μια πιθανή μεταφορά της στη φυλακή, γράφει σήμερα η κυβερνητική εφημερίδα Al-Ahram.

Πριν από τη νοσηλεία της, είχε ανακριθεί στο νοσοκομείο αυτό όπου και ο σύζυγός της, 83 ετών, κρατείται από τις 13 Απριλίου, καθώς και εκείνος υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο