Την οδύνη του προς τους συγγενείς των θυμάτων που κρατούνταν όμηροι από την Αλ Κάιντα και που σκοτώθηκαν από λάθος κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ΗΠΑ στο Πακιστάν εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα

«Θα σκεφτούμε τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτήν την τραγωδία και από τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν»,  σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα σημείωσε επίσης ότι αναλαμβάνει «πλήρως την ευθύνη» για την επιχείρηση και πρόσθεσε ότι «είναι μια σκληρή και πικρή αλήθεια ότι στην ομίχλη του πολέμου εν γένει και στον αγώνα μας (κατά) των τρομοκρατών συγκεκριμένα, λάθη, ορισμένες φορές θανάσιμα λάθη, μπορούν να προκύψουν».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει διατάξει την πλήρη επανεξέταση της υπόθεσης, αλλά όπως σημείωσε η επιχείρηση αυτή ήταν πλήρως συνεπής με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην περιοχή.

«Λυπάμαι βαθύτατα γι'αυτό που συνέβη. Εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι αποχαρακτήρισε ορισμένες από τις λεπτομέρειες της επιχείρησης ώστε οι οικογένειες των θυμάτων να μπορέσουν να μάθουν τι συνέβη.