Σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή υπό περιοριστικούς όρους καταδικάστηκε ο Ντέιβιντ Πετρέους, ο άλλοτε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και πρώην επικεφαλής της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών, ενώ καλείται να καταβάλει και πρόστιμο 100.000 δολαρίων.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία στην απολογία του παραδέχθηκε ότι παρέδωσε απόρρητα έγγραφα στην ερωμένη του, η οποία έγραφε τη βιογραφία του. Συμφώνησε κατά τη διάρκεια της δίκη του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, να δηλώσει ένοχος στην κατηγορία ότι αντέγραψε και διατήρησε στην κατοχή του απόρρητο υλικό.

Ο δικαστής αύξησε το πρόστιμο το οποίο του είχε επιβληθεί από τα 40.000 δολάρια όπως είχε προταθεί, σημειώνοντας ότι έπρεπε να είναι υψηλότερο για να θεωρηθεί ότι είναι η αρμόζουσα τιμωρία.

«Η αύξηση του ποσού του προστίμου είναι αναγκαία ώστε η ποινή συνολικά να αντανακλά τη σοβαρότητα του αδικήματος», δήλωσε ο δικαστής Ντέιβιντ Κίσλερ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος ενός μαρτυρίου δυόμισι ετών που αποτέλεσε συνέπεια σφαλμάτων που διέπραξα», είπε ο Πετρέους σε δημοσιογράφους μετά την καταδίκη του. «Όπως έκανα και στο παρελθόν, ζητώ συγγνώμη από όσους είναι κοντά μου και από πολλούς άλλους».