Ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποιεί σήμερα η ιταλική αστυνομία εναντίον μίας οργάνωσης που έχει αντλεί την έμπνευσή της από την Αλ Κάιντα και σχεδίαζε να προσφέρει υποστήριξη σε επιθέσεις εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης και των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξέδωσε 18 εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο της επιχείρησης που επικεντρώθηκε στη Σαρδηνία και περιελάμβανε επτά ιταλικές επαρχίες.

Όπως δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters, ο αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, όλοι οι ύποπτοι είναι Πακιστανοί ή Αφγανοί. Κάποιοι από αυτούς είχαν συλληφθεί στην Ιταλία, ενώ άλλοι πιστεύεται ότι έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα, είπε ο ίδιος.

Ήδη, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Ορισμένοι από τους υπόπτους θεωρείται ότι ευθύνονται για επιθέσεις στο Πακιστάν, περιλαμβανομένης μίας σε αγορά της βορειοδυτικής μεθοριακής πόλης Πεσάβαρ το 2009, αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Από τις τηλεφωνικές υποκλοπές της αστυνομίας προέκυψε ότι δύο άτομα ανήκαν σε πυρήνα, ο οποίος είχε παράσχει προστασία στον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, αναφέρει άλλη ανακοίνωση της αστυνομίας.