current views are: 1

27 Απριλίου 2015
Δημοσίευση02:01

Λέει «όχι» σε συνεργασία με τους Σκωτσέζους Εθνικιστές ο Μίλιμπαντ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συμφωνίας με το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) ο ηγέτης των εργατικών Εντ Μίλιμπαντ. 

Δημοσίευση 02:01’
αρθρο-newpost

Απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συμφωνίας με το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) ο ηγέτης των εργατικών Εντ Μίλιμπαντ. 

Απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συμφωνίας με το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) ο ηγέτης των εργατικών Εντ Μίλιμπαντ

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο οι Εργατικοί να διαπραγματευτούν με τους με τους εθνικιστές της Σκωτίας μετά τις εκλογές της 7ης Μαΐου, ο Έντ Μίλιμπαντ απάντησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC:

Δεν ενδιαφέρομαι για καμία συμφωνία, όχι.  Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σχετικά με αυτό. Όχι σε συνασπισμό, όχι σε συμφωνίες. Δεν θα συνάψω συμφωνίες με το εθνικιστικό κόμμα της Σκωτίας.

Ο Εντ Μίλιμπαντ, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, είχε και κατά το παρελθόν απορρίψει την πιθανότητα μιας επίσημης συμμαχίας με το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), όμως είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί τη στήριξή του σε σημαντικές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ούτε το κόμμα των Συντηρητικών ούτε των Εργατικών αναμένεται να κερδίσει την πλειοψηφία των 650 εδρών του βρετανικού κοινοβουλίου στις εκλογές της 7ης Μαΐου. Θα χρειαστεί κατά συνέπεια να βασιστούν σε συμμαχίες με τα μικρότερα κόμματα προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.


σχετικα αρθρα