Νέοι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη  στρατηγικής σημασίας πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ στη Συρία μία ημέρα μετά την κατάληψή της από τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νούσρα που πρόσκειται στην αλ Κάιντα

Τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) αυτήν την πόλη που βρίσκεται στη βορειοδυτική Συρία, πάνω στον οδικό άξονα που οδηγεί στην επαρχία της Λαττάκειας στα δυτικά και της Χάμα στα κεντρικά, που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί γνωστός ο απολογισμός των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς, χθες ωστόσο τα αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 20 μαχητών, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

«Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και τους βομβαρδισμούς που έγιναν το πρωί της Κυριακής» επισήμανε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι συγκρούσεις μαίνονται εξάλλου στο νότιο τμήμα της πόλης όπου διέμεναν 45.000 άνθρωποι πριν από την έναρξη του εμφυλίου το 2011.