Ραχόι: Η Ελλάδα εμπόδιο για την ισπανική οικονομική ανάκαμψη

Ραχόι: Η Ελλάδα εμπόδιο για την ισπανική οικονομική ανάκαμψη

Η Ελλάδα εμπόδιο στην οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας, υποστήριξε ο Μαριάνο Ραχόι. 

"Αυτή τη στιγμή, διακρίνω ως εχθρούς της ανάκαμψης στην Ισπανία την πολιτική αστάθεια, αυτή είναι ένα πιθανός εχθρός της ανάκαμψης, και στη συνέχεια, την Ελλάδα", δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους στη Μαδρίτη έναν μήνα πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα προηγηθούν των βουλευτικών εκλογών στο τέλος του έτους.

Ο Μαριάνο Ραχόι υπενθύμισε ότι η Ελλάδα, σε αντάλλαγμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, ήταν υποχρεωμένη να τηρήσει δεσμεύσεις- περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του δημοσίου χρέους, εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

"Τα πράγματα δεν πήγαιναν άσχημα. Στη συνέχεια η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε. Η νέα κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να πει ότι δεν αποδέχεται τίποτε από ό,τι μπορούσε να τής πει τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

"Αλλά αυτοί οι τρεις είναι οι πιστωτές της και εάν δεν δέχεται τίποτε, αναλαμβάνει το ρίσκο να μην έχει πλέον χρηματοδότηση", είπε ο ισπανός πρωθυπουργός.

"Το κλειδί είναι να υπάρχει ανάπτυξη και απασχόληση. Και γι΄αυτό, πρέπει να κάνει ό,τι και όλος ο κόσμος: δημοσιονομική σταθεροποίηση, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κλπ".

"Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το καλύτερο για τους Ελληνες, για τους Ευρωπαίους, για την Ελλάδα, για την Ισπανία και για όλους, είναι η Ελλάδα να παραμείνει εκεί που είναι και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Πιστεύω ότι μπορούμε να διαπραγματευθούμε ...και να φθάσουμε σε λογικό κοινό τόπο".

"Η Ισπανία είναι η πρώτη που έχει συμφέρον να πάνε καλά τα πράγματα με την Ελλάδα, κανείς δεν απεχθάνεται την Ελλάδα, ούτε τον κ. Βαρουφάκη".

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο