Δημοσκοπικές απώλειες καταγράφει το αριστερό κόμμα Podemos στην Ισπανία, με το νεόκοπο κεντρώο Ciudadanos να καταγράφει αντίστοιχα άνοδο.

Σύμφωνα με μέτρηση του Ινστιτούτου Myword στο διάστημα μεταξύ 17ης και 22ας Απριλίου, στην πρόθεση ψήφου το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) βρίσκεται στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 22%, λιγότερο από το μισό του ποσοστού που έχει λάβει στις βουλευτικές εκλογές του 2011 (44,6%).

Το κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ακολουθεί το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) με ποσοστό 21% και ακολουθεί το κεντρώο Ciudadanos με ποσοστό 19,4% και το Podemos, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 17,9% στην πρόθεση ψήφου.

Το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας φαίνεται να καταγράφει μια επιβράδυνση της δυναμικής του για πρώτη φορά αφότου τα ποσοστά του εκτοξεύτηκαν στις αρχές του έτους, οδηγώντας το ακόμα και στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων.

Σε δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο ο ίδιος σταθμός, το Podemos συγκέντρωνε το 27,5% των ψήφων. Εκείνη την περίοδο το Ciudadanos είχε μόλις το 5% των ψήφων.