Ο Πατριάρχης των Κοπτών Σενούντα Γ΄ ζητά από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιούν για 8η μέρα, μετά τα επεισόδια χριστιανών και μουσουλμάνων την 7η Μαΐου που άφησαν θύματα 12 τουλάχιστον νεκρούς στην Ιμπάμπα του Καΐρου. Να σταματήσουν αμέσως την καθιστική τους διαμαρτυρία μπροστά από την δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου, ζήτησε σήμερα από τους διαδηλωτές με ανακοίνωσή της η Κοπτική Εκκλησία, την οποία ανέγνωσε ο Επίσκοπος Ιωάννης, Γραμματέας του Προκαθημένου της Κοπτικής Εκκλησίας Σενούντα Γ΄.

Καθώς οι διαδηλωτές συνεχίζουν να βρίσκονται και να διαδηλώνουν στον χώρο για όγδοη μέρα και με δεδομένα τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων εκατό ατόμων - δύο εκ των οποίων σοβαρά - ο Πατριάρχης των Κοπτών αναφέρει στο ανακοινωθέν: «Στο όνομα των παιδιών μας που διαδηλώνουν μπροστά από το «Μασπέρο» (σ.σ. η περιοχή που βρίσκεται η κρατική τηλεόραση στο κέντρο του Καΐρου), η διαμαρτυρία δεν εξυπηρετεί πλέον την έκφραση της γνώμης σας, καθώς στα νοήματα που εσείς θέλετε να περάσετε έχουν εισέλθει και άλλα από αυτά που εσείς χρησιμοποιείτε. Οι επιθέσεις και οι συγκρούσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην καλή φήμη της Αιγύπτου και στην δική σας. Επομένως, πρέπει να σταματήσετε άμεσα την διαδήλωση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 Ολοκληρώνοντας, ο Πατριάρχης των Κοπτών λέει στους διαδηλωτές ότι «εσείς θα είστε οι χαμένοι αν συνεχίσετε να διαδηλώνετε, καθώς η υπομονή των αιγυπτιακών αρχών έχει αρχίσει να εξαντλείται αναφορικά με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση από την θρησκευτική βία».