Καθυστερεί μάλλον η μετάβαση της πρώην πρώτης κυρίας της Αιγύπτου Σουζάν Μουμπάρακ στις γυναικείες φυλακές Κανατέρ του Καΐρου, όπου επρόκειτο να μεταφερθεί μετά την απόφαση για 15νθήμερη κράτησή της, καθώς πραγματοποιείται έρευνα και ανάκριση για το πώς απέκτησε την μεγάλη περιουσία της. Οι προετοιμασίες για την μεταγωγή της έχουν ξεκινήσει, αν και σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου από τις φυλακές στην ηλεκτρονική έκδοση της «Αλ Αχράμ» (ο οποίος δεν κατονομάζεται), «οι υπεύθυνοι των φυλακών δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως ότι θα δεχτούν την Σουζάν Μουμπάρακ».

 Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι «δε μπορούν να την φέρουν σε αυτόν τον χώρο καθώς δεν διαθέτει τις απαραίτητες ιατρικές διευκολύνσεις, καθώς αν αρρωστήσει περισσότερο αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα», με δεδομένο το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη την Παρασκευή, αφότου της ανακοινώθηκε η κράτησή της.

 Κι ενώ η κατάσταση της υγείας της 70χρονης Σουζάν Τάμεπτ Μουμπάρακ παραμένει σταθερή, λόγω της υψηλής αρτηριακής πίεσης που παρουσιάζει, πηγές από το νοσοκομείο στο Σαρμ Ελ Σέιχ όπου νοσηλεύεται υποστηρίζουν ότι δε μπορεί να μετακινηθεί από κει πριν περάσουν ακόμη δύο 24ωρα, καθώς συνεχίζει να τής είναι απαραίτητη η ιατρική παρακολούθηση.