Προβάδισμα μιας εκατοστιαίας μονάδας κατέγραψαν οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον επί των Εργατικών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα The Sun η οποία δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα. 

Η δημοσκόπηση φέρει τους Συντηρητικούς να συγκεντρώνουν 35% (+2% από προχθές Κυριακή) και τους Εργατικούς ένα 34%, ποσοστό που παρέμεινε αμετάβλητο από την αμέσως προηγούμενη καθημερινή δημοσκόπηση αυτή. 

Τα δύο κόμματα εξουσίας της Βρετανίας φέρονται να έχουν πολύ μικρή διαφορά το ένα από το άλλο στις περισσότερες δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί από την αρχή της χρονιάς και κανένα τους δεν έχει αποκτήσει, πόσο μάλλον παγιώσει, ένα προβάδισμα το οποίο να υπερβαίνει το σύνηθες ποσοστό στατιστικού σφάλματος (3%) των ερευνών του είδους.

Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ακόμη πως ούτε οι Συντηρητικοί ούτε οι Εργατικοί είναι πιθανό να κερδίσουν την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο, που έχει συνολικά 650 έδρες, στις εκλογές του Μαΐου.