Σε επιφυλακή είναι οι ιταλικές αρχές μετά τα απειλητικά μηνύματα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, γραμμένα σε κόλλες χαρτί σε φωτογραφίες με φόντο το Κολοσσαίο, τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου και άλλα ιταλικά μνημεία, που αναρτήθηκαν σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βρισκόμαστε στους δρόμους σας. Εντοπίζουμε τους στόχους, εν αναμονή της ώρας Χ», αναφέρεται στα απειλητικά μηνύματα, τα οποία είναι γραμμένα στα ιταλικά, στα αραβικά και στα γαλλικά.

Οι φωτογραφίες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κυκλοφορούν σε λογαριασμούς του Twitter που ανήκουν σε υποστηρικτές των ισλαμιστών τρομοκρατών, ενώ αναρτήθηκαν και στον λογαριασμό της Ρίτα Κατς, υπεύθυνης του αμερικανικού ινστιτούτου Site Institute, το οποίο παρακολουθεί στενά την δράση των τζιχαντιστών σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, «πρόκειται για προπαγάνδα η οποία περιορίζεται στο επίπεδο των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου και δεν διαφαίνονται νέοι ουσιαστικοί λόγοι ανησυχίας».

Η επιφυλακή, πάντως, και το επίπεδο προστασίας των λεγόμενων «ευαίσθητων στόχων» στην Ιταλία παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.