current views are: 1

28 Απριλίου 2015
Δημοσίευση14:13

Συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντα στο Έβερεστ: Νόμιζα ότι θα πεθάνω θαμμένος στο χιόνι

Μία συγκλονιστική μαρτυρία ιταλού επιζώντα από την χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στο Έβερεστ μετά τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ φιλοξενεί η εφημερίδα Corriere Della Serra. 

Δημοσίευση 14:13’
αρθρο-newpost

Μία συγκλονιστική μαρτυρία ιταλού επιζώντα από την χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στο Έβερεστ μετά τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ φιλοξενεί η εφημερίδα Corriere Della Serra. 

Μία συγκλονιστική μαρτυρία ιταλού επιζώντα από την χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στο όρος Έβερεστ μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στο Νεπάλ φιλοξενεί η εφημερίδα Corriere Della Sera. 

Ο λόγος για τον Μικέλε Μπατέλι, στέλεχος της Google που θάφτηκε κάτω από το χιόνι μαζί με το στέλεχος της εταιρίας Νταν Φρέντινμπεργκ, ο οποίος ως γνωστόν έχασε τη ζωή του. 

Παθιασμένος με την περιπέτεια, ο Μπατέλι δούλευε για λογαριασμό της Google Adventure και σκοπός του ήταν να φωτογραφίζει δυσπρόσιτα μέρη σε όλον τον πλανήτη. Στο Νεπάλ βρέθηκαν τρεις εβδομάδες πριν από τον φονικό σεισμό. 

«Το πρωί του Σαββάτου οργανώναμε τις φωτογραφίες που είχαμε τραβήξει» θυμάται ο επιζώντας εξιστορώντας την εμπειρία του και συνεχίζει: 

Περίπου στις 12:15 ήμουν στη σκηνή του αγαπημένου μου φίλου Νταν Φρέντινμπεργκ, ενώ δίπλα μου ήταν ακόμη ένας φίλος. Σε μία στιγμή άκουσα να σπάει ο πάγος από κάτω μας και η σκηνή μετακινήθηκε περίπου μισό μέτρο.

Ενστικτωδώς ο Μπατέλι βρήκε έξω από τη σκηνή φορώντας μόνο το αντιανεμικό του. «Έπειτα άκουσα έναν δυνατό θόρυβο, από τα βράχια που έσπαγαν. Έμοιαζε σαν η γη να είχε ανοίξει στα δύο» συνεχίζει και προσθέτει: 

Τα σύννεφα ήταν χαμηλά και δεν φαίνονταν οι κορυφές, επομένως δε μπορούσα να καταλάβω από πού θα μπορούσε να έρθει η χιονοστιβάδα. Πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν στην πλευρά του Έβερεστ, αλλά ήταν μόνο η ηχώ. Στην πραγματικότητα, ερχόταν από το βουνό Πουμόρι, πίσω μας

«Ήταν θέμα δευτερολέπτων πριν η χιονοστιβάδα καλύψει τα πάντα. Ήταν η μεγαλύτερη που έχω δει, έμοιαζε σαν ένα τσουνάμι από χιόνι» είπε και υπογράμμισε πως έτρεξε προς την αντίθετη κατεύθυνση

«Λίγες στιγμές αργότερα, η χιονοστιβάδα μας κάλυψε. Ανέπνεα χιόνι και νόμιζα ότι θα πεθάνω θαμμένος» ανέφερε. 


σχετικα αρθρα